Archiv blogu

neděle 30. dubna 2017

Beseda s autorkou komiksů Mášou Bořkovcovou



Setkání čtenářského klubu ve čtvrtek 27. dubna bylo naprosto odlišné od pravidelných schůzek. S velkou radostí jsme mezi námi přivítali dvě slavné osobnosti. Jednou z nich byla paní Eva Katrušáková, která vede kampaň Celé Česko čte dětem. Druhá návštěva k nám přijela až z Prahy. Spisovatelka Máša Bořkovcová si s klubovými dětmi povídala o tom, jak vznikla řada komiksů, které vydal spolek Ašta šmé v rámci projektu Nejisté domovy. Jedná se o několik knih, které vznikly na podkladě skutečných životních příběhů dětí vyrůstajících v pěstounské péči. 

Možná si ani někteří „klubáci“ v tu chvíli neuvědomovali, že mají možnost vést přátelský rozhovor s paní spisovatelkou, o které v budoucnosti určitě ještě uslyšíme. Také přítomnost slavné osobnosti z Českého Těšína, kterou je paní Katrušáková, není samozřejmá.
V závěru setkání jsme všichni ocenili atmosféru, která tento čtvrtek v klubu zavládla. Ta naděje mladých čtenářů, že každý může v životě jít za svým cílem a něco dokázat, byla přímo hmatatelná! Pevně věřím, že i naše klubové děti jednou ke svému vysněnému cíli najdou cestu.
Další zajímavé fotky si prohlédněte zde .
Dana Bednářová

Žádné komentáře:

Okomentovat